tirsdag 5. april 2011

FINN.NO

Det finnes mange forskjellige måter og selge hunder og det er mange som fremstår som seriøse i annonsene som ligger ute på nettet. MEN det stemmer ikke alltid. Dere som ønsker å kjøpe hund - kontakt enten raseklubben ( http://www.nsbk.org/) eller Norsk kennel klubb ( http://www.nkk.no/) Selv om det ligger at hunden er vaksinert / følger helsebok osv.. er det MYE annet som man som oppdretter har ansvar for. OG hunder som ikke registreres i NKK er ofte ett utgangspunkt for å være mistenksom/skeptisk.

Dette bildet er hentet fra FINN.NO idag og skal være en "mini" dvergschnauzer s/s. Men når jeg går inn på nettsidene til selger finnes det mange blandings-varianter som fremstår som "ekte raser" NOE DET IKKE ER!!! Dvergschnauzeren på bildet over selges uten stamtavle og dermed å anse som en blandingshund. Og det finnes ikke dvergschnauzers i mini-utgave.


Hvis dere kjenner noen eller skal selv ha dere en dvergschnauzer ( eller annen rase for den saks skyld ) IKKE BRUK FINN.NO som utgangspunkt for kjøp av hund. Det finnes seriøse oppdrettere som selger hunder der også, disse vil i tillegg også benytte raseklubber som referanse når de selger valper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar